Liglerde Haftanın Panoraması (16-22 Şubat)

Best Basketbol takımları, 16-22 Şubat haftasında beş maça çıktı. İşte oynanan maçlar ve sporcularımızın performansları…

U11’DEN GELİŞİM LİGİ’NDE 5. GALİBİYET!

Gelişim Ligi’nde altıncı maçına çıkan U11 takımımız, karşı karşıya geldiği rakibi Baskets’i 43-27 mağlup ederek beşinci galibiyetini aldı!

Maça sert savunmayla başlayan Best Basketbol kolay sayılara izin vermedi ve ilk çeyreği 13-9 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte yüzdeli performansını sürdüren, savunmada da taviz vermeyen Best Basketbol soyunma odasına 23-17 ile gitti.

Kısır geçen üçüncü çeyreğin ardından dördüncü periyotta rakibin direncini kıran ve kolektif oyunuyla birçok oyuncusundan katkı alan Best Basketbol farkı açtı ve parkeden 43-27 galip ayrıldı.

U11 UNİMİNİCUP’TA BİR KEZ DAHA FİNALDE!

U11 takımımız haftanın ikinci gününde de Uniminicup maçına çıktı. Rakibi Bahçeşehir Eğitim SK’yı 46-19 yenerek adını finale yazdırdı!

Best Basketbol geçen yıl şampiyonluğa ulaştığı Uniminicup U11 kategorisinde bir kez daha final oynayacak. 17 Şubat Pazar günü İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada rakibi Bahçeşehir Eğitim’i 46-19 mağlup eden Best Basketbol, kupada bir kez daha final oynama hakkını elde etti.

Maça iyi başlayan ve 14-2’lik bir ilk çeyrek skoruna ulaşan Best Basketbol, maçın kalan bölümünde iyi kullandı. İkinci yarıda farkı açmaya da devam eden Best Basketbol, 11 farklı oyuncusundan skor katkısı alarak önemli bir galibiyet elde etti ve son şampiyon unvanıyla mücadele ettiği Uniminicup’ta bir kez daha şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Diğer taraftan günün bir başka maçında da Gelişim Ligi U13 Beyaz A Grubu’nda yer alan U13 takımımız, ligdeki altıncı maçında karşılaştığı rakibi Teşvikiye Akademi’ye bir sayı farkla 32-31 mağlup oldu. Sporcularımız ligde sadece ikinci yenilgisini aldı.

HAFTAYI U15 VE U12 GALİBİYETLERİYLE KAPATTIK

U15 takımımız, Akademi Lig’de karşı karşıya geldiği Bahçeşehir BASK Fake’i 46-44 mağlup etti!

Gelişim Ligi U12 Beyaz A Grubu’nda yer alan takımımız, grubunun lideri İstanbul Basket B’yi 38-24 mağlup ederek rakibine ilk yenilgisini yaşatırken, gruptaki dördüncü galibiyetini elde etti!

19 Şubat Salı günü Adalet Turan Spor Salonu’nda oynanan maçta sahadan 38-24 galip ayrılan Best Basketbol haftayı galibiyetle kapatmayı başardı.

Kısır başlayan maçta savunmada iyi yardımlaşan ve kolay basketlere izin vermeyen Best Basketbol ilk çeyreği 8-5 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte etkili top trafiği ile akıcı hücum eden ve skor üretmekte zorlanmayan Best Basketbol devreye 22-10 avantajlı gitti.

Üçüncü çeyrekte oyunun iki yönünde de vites arttıran İstanbul Basket farkı azaltmayı başarsa da, son bölümde kolektif oyunuyla farklı oyuncularını devreye sokan ve hata yapmayan Best Basketbol parkeden 38-24 galip ayrılmayı başardı.